Pelit ja liikunta

Parkinsonin taudissa liikunta on aivoverenkierrolle tärkeää lääkettä. Säännöllinen liikuntaharrastus tukee sekä toimintakykyä että itsenäistä selviytymistä kotioloissa, ja lääkityksen ohella liikunta onkin tärkeä osa Parkinsonin taudin hoitoa. Parkinsonin taudin pääoireet – liikkeiden hitaus, jäykkyys ja lepovapina – aiheuttavat eriasteisia seurannaisvaikutuksia esim. liikeratojen kaventumista eli nivelten koukkuisuutta, ryhdin kasaan painumista ja tasapainovaikeuksia. Vaikka liikunnalla ei pystytä estämään taudin oireita ja taudin etenemistä, voi jokainen sairastunut lievittää sairaudesta johtuvia seurannaisvaikutuksia liikunnan avulla.

Liikunta vaikuttaa myönteisesti myös mielialaan. Parantunut liikkeiden hallintakyky vahvistaa minäkuvaa ja itsetuntoa helpottaen sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä. On helpompi rentoutua ja sairauteen liittyvät unihäiriöt vähenevät.


KEILAILU

Yhdistyksen keilausvuoro Vaasan Keilahallissa (os. Ruutikellarintie 2)
maanantaisin klo 14 - 15. Ensimmäisen kerran keilailemme 1.11. meille varatuilla kolmella radalla. Keilaus on jäsenille ja mahdollisille avustajille
maksuton. Jos lähdet mukaan keilailemaan, ilmoita tulostasi tekstiviestillä Joukolle
050 309 1777 viimeistään perjantaina 29.10.2021.  Kysely siksi, että tiedämme
riittävätkö ennakkoon varatut kolme rataa. Myöhempiin keilausvuoroihin
ei ennakkoilmoitusta tarvitse tehdä.


VIIKOTTAISET SISÄPELIT JA LIIKUNTA KORONATAUOLLA
TOISTAISEKSI !