Pelit ja liikunta

Parkinsonin taudissa liikunta on aivoverenkierrolle tärkeää lääkettä. Säännöllinen liikuntaharrastus tukee sekä toimintakykyä että itsenäistä selviytymistä kotioloissa, ja lääkityksen ohella liikunta onkin tärkeä osa Parkinsonin taudin hoitoa. Parkinsonin taudin pääoireet – liikkeiden hitaus, jäykkyys ja lepovapina – aiheuttavat eriasteisia seurannaisvaikutuksia esim. liikeratojen kaventumista eli nivelten koukkuisuutta, ryhdin kasaan painumista ja tasapainovaikeuksia. Vaikka liikunnalla ei pystytä estämään taudin oireita ja taudin etenemistä, voi jokainen sairastunut lievittää sairaudesta johtuvia seurannaisvaikutuksia liikunnan avulla.

Liikunta vaikuttaa myönteisesti myös mielialaan. Parantunut liikkeiden hallintakyky vahvistaa minäkuvaa ja itsetuntoa helpottaen sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä. On helpompi rentoutua ja sairauteen liittyvät unihäiriöt vähenevät.


KEILAILU ALKAA TAAS!

Yhdistyksen keilausvuoro Vaasan Keilahallissa (os. Ruutikellarintie 2). Keilausvuoro torstaisin 29.9 alkaen klo 15 - 16 Keilahallissa Ruutikellarintie 2.


Jooga alkaa kuntokeskus Wasamovessa tiistaina 11.10.2022 (10 kertaa) klo 12.30-13.15. Ilmoittaudu viimeistään 7.10.2022 sähköpostitse tuula.einola@gmail.com tai puhelimitse 044 324 5553. Maksu on 60 euroa/kerta, joka jaetaan osallistujien kesken. Mitä enemmän on osallistujia, sitä pienempi on maksu. Tervetuloa!